sosyal medya yönetimi

info@sosyalmedyayonetim.net

TEKLİF AL
Sosyal Medya Ekip Üyesi Ne İş Yapar?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
Sosyal Medya Ekip Üyesi Ne İş Yapar?
Sosyal Medya Ekip Üyesi Ne İş Yapar?
17 Nisan 2023, Pazartesi

Sosyal medya ekip üyesinin yaptığı işe değinmeden evvel günümüzde çok önemli bir yere sahip olan sosyal medyanın ne olduğuna değinmek fayda sağlayacaktır.

 Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya, geleneksel medyadan farklı olarak kullanıcının aynı zamanda üretici olduğu, ürettiği içerikleri online olarak paylaşabildiği ağları ifade etmektedir. Kullanım kolaylığı sağlayan sosyal medya deyince akla ilk gelen kavram “paylaşım”dır.

İnsanlar, ilgili platformlar vasıtasıyla global anlamda iletişim ve etkileşim halinde olabilmektedir. Sosyal medya, bölgesel sınırları ortadan kaldırmaktadır. Sosyal medya gerek bireysel kişiler gerekse kurumlar tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle önemi ve etkisi oldukça fazla olmaktadır.

Sosyal medya, geleneksel medyadan farklı olarak herkesin söz hakkının olabildiği bir platform olduğundan doğru kullanıldığında güçlü ve bir o kadar etkili bir konuma sahip olmaktadır. Sosyal medya etkileşiminin ölçülebilir olması, yapılan iletişimin başarıya ulaşıp ulaşmadığının kolaylıkla ölçümlenebilmesine imkân tanımaktadır.

Böylece sosyal medya üreticileri, paylaşımlarına yönelik aldıkları geri bildirimleri gözeterek izleyecekleri stratejileri belirleyebilmekte, ayrıca daha sonra bu stratejiler üzerinde değişiklik yapma fırsatı da bulabilmektedir. Bahsedilen bu özellikleri sayesinde bireysel kişilerin yanı sıra kurumlar da sosyal medyanın gücünden faydalanarak doğrudan hedef kitleye ulaşabilmek ve hedef kitleyi etkilemek ister.

 Sosyal medya, teknolojileri blogları, mikrobloglar, iş ağları, kurumsal ağlar, forumlar, fotoğraf paylaşımına yoğunlaşan ağlar, ürün/hizmet değerlendirmeleri, video paylaşımı gibi pek çok şekillerde karşımıza çıkabilmektedir. Sosyal medya kanalları denince ilk aklımıza gelen sanırım Facebook olmakta. Bunu Youtube, Instagram, WhatsApp, Twitter, Linkedin takip etmekte.

 Peki, Sosyal Medya Uzmanı Ne Yapar?

 Bahsettiğimiz üzere sosyal medya kullanımının son derece hızlı şekilde yükselmesi ve kurumların da bu teknolojiden faydalanmaları sonucunda sosyal medya uzmanlarına ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır.

Sosyal medya uzmanı genel olarak sunulan projelere, kampanyalara yönelik haberlerin ve bunun gibi tüm içeriklerin hedef kitleye ulaşmasını teminen sosyal medya kanalları üzerinden tanıtımı/yayılımı için kullanılacak her türlü içerik, reklam vb. paylaşımın, yer alınan kanalın kültürüne uygun olarak kısa, net, vurucu, algıda seçicilik sağlayacak şekilde hazırlanmasını sağlayan kişilerin genel adıdır.

 Sosyal medya uzmanı özetle, sosyal medya platformlarında anlamlı bir içerik yaratabilmeli ve bu tip platformlarda yayınlanan geri bildirimleri son derece hızlı ve hassas bir şekilde çözümleyebilmelidir.

 Bir Sosyal Medya Uzmanı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Anlaşılabileceği üzere sosyal medya uzmanı bir içerik hazırlamanın yanı sıra, sosyal medya trafiğini oldukça sıkı şekilde takip edebilmeli, raporlayabilmeli, kriz yönetimini etkin şekilde sağlayabilmeli, bunun için kurumun gerekli tüm departmanları ile iletişim halinde olabilmeli, olumsuz durumları kurum lehine çevirebilecek adımları atabilmeli ve sosyal medya trendlerini de yakından takip etmelidir.

 Bu çerçevede bir sosyal medya uzmanının son derece iyi yazılı ve sözlü iletişim kabiliyetine sahip olması, önceliklendirme becerisine sahip olması, ekip çalışmasına yatkın olması, hızlı şekilde sonuca ulaşabilmesi gerekir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın!