sosyal medya yönetimi

info@sosyalmedyayonetim.net

TEKLİF AL
Sosyal Medyada Reklamın Önemi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
Sosyal Medyada Reklamın Önemi
Sosyal Medyada Reklamın Önemi
13 Ağustos 2023, Pazar

Sosyal medya bildiğiniz üzere artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Sosyal medya özellikle küçük işletmelerin ve E-ticaret sitelerinin büyümesinde rol oynayan büyük bir etkendir.
Tüketiciler artık çoğunlukla sosyal medya üzerinden ürün almayı tercih ediyor .Özellikle E-Ticaret firmaları için ve ürünlerini bu şekilde satan işletmeler için çok önemli .Hedef kitleye en kolay şekilde ulaşmak ve müşteri kitlenizi genişletmenizin en kolay ve minimum maliyetle maksimum fayda sağlamanın yollarından birisidir .Sosyal medyanız ne kadar güçlüyse satış rakamlarınızın yükselmesi ve marka bilinirliğiniz o kadar artar.
Sosyal medya kullanan işletmelerin bildiğiniz üzere sosyal medya uygulamalarında belirli takipçileri vardır. Takipçi sayınız ne kadar yüksek ise işletmenizin görünürlülüğü o derecede artar. Ve bu durumda satışlarınıza dolaylı yoldan etki eder.Sosyal medya ile normal reklam(broşür vs.) arasında ki farkı gelin bir örnekle sizlere gösterelim.
Örneğin bir katalog ve broşür bastırıp kapı kapı dağıttınız. Elbette bu katalog ve broşürlerinde bir kazanımı vardır. Fakat bu katalogların ve broşürlerin hedef kitleye ulaşma oranı sosyal medya reklamcılığına göre daha azdır.
Bu durumun başlıca sebebi hedef kitleyi seçememenizdir.Sizin kataloğunuzu hiç ihtiyacı olmayan biriside alabilir.Bu durumda reklamlarınızın hedef kitleye ulaşma başarı oranını düşürür.Fakat sosyal medya reklamcılığında hedef kitlenizi profosyonel ekibimiz vasıtasıyla profesyonel bir şekilde ayarlayabilirsiniz.Bu konu hakkında bir örnek daha verelim.

Örneğin bir ürün satıyorsunuz http://www.sosyalmedyayonetim.net/" aracılığıyla bir reklam verdiniz.Bu reklam sadece ilgili ve ilgilenebilecek hedef müşteri kitlesine gösterilir.İhtiyacı olmayan hiç bir şahış yada kurum gerekli görülmedikçe bu reklamlara maruz kalmaz.Bu durumun en güzel yanı o ürüne ihtiyacı olmaya insanlar için reklam ödemesi yapmamanızdır.

Örneğin 1000 kişilik bir reklam bütçesi oluşturduğumuz da bu tamamen sizin hedef kitlenize yönelik olur.Hedef kitleniz belirli analiz programları ve analiz yöntemleri ile oluşturulur.Buda reklamımızın doğru hedef kitleye %100 e yakın başarı oranına ile ulaşmasını sağlar.Zira A marka aracımız varken B marka araç yedek parça firması reklamı görmek hiç bir durumda ne müşterinin nede reklam verenin yararına olur.sosyalmedyayonetim.net olarak profesyonel bir şekilde sizlere reklamcılık hizmeti sunuyoruz.

 

Etiketler
sosyal medyanın önemi
sosyal medyada reklam vermek
reklamın önemi
sosyal medyada reklam
sosyal medya yönetimi
sosyal medya yönetim
sosyal medya yönetimi nedir
satışlarımı nasıl artırabilirim
satışları etkileyen unsurlar
reklamcılık
sosyal medya yöneticiliği
sosyal medya uzmanı
sosyal medyada reklamın önemi
SosyalMedyaYönetimi
DijitalPazarlama
SMM (Social Media Management)
SosyalMedyaStratejisi
SosyalMedyaUzmanı
SosyalMedyaGünlüğü
İçerikYönetimi
SosyalMedyaTrendleri
SosyalMedyaAnalizi
CommunityManager
SosyalMedyaPazarlama
Markaİletişimi
SosyalMedyaKampanyaları
SosyalMedyaGrowth
DijitalStrateji
SosyalMedyaEğitimi
SosyalMedyaTaktikleri
SosyalMedyaİçerik
SosyalMedyaPlanlama
SosyalMedyaBaşarıları
Telegram Kanalıza Katıl!
Discord Kanalıza Katıl!
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın!